Hilarius Larssons hemleverans av vegetariska julvaror den 21:a och 22:a december har nu full beläggning och inga ytterliggare beställningar kan längre tas emot.

Vi tackar och bockar, från midja till golv, för besöket. Har du inte hunnit beställa? Då rekommenderar vi istället en sejour på Goodstores Hornsgatan 176, där famnen kan fyllas, inte av fyra sorters sillar, men väl av Hilarius Larssons helt och fullständigt vegetariska revbensspjäll.

God jul,
Hilarius Larsson

VEGETARISKT JULBORD

Ett porträtt av Hilarius Larssons omtalade
vegetariska pepparsillar, tillsammans med en
dillkvist, vilken simmar i brännvin.

Leveranserna av vegetariska delikatesser för sena supéer och fester har, tillsammans med Hilarius Larssons övriga verksamhet, från den första maj 2014, upphört.

LEVERANSEN

Vid hemleverans av specerier, den 21:a och 22:a december, tillkommer ingen extra kostnad för leveransen.

MATRÄTTER

Alla Hilarius Larssons måltider är helt och fullständigt vegetariska och veganska.

HANDTILLVERKAT

Alla Hilarius Larssons rätter tillagas för hand, i liten skala, med noga utvalda råvaror.


FÖR BESTÄLLNING:

Leveranserna av vegetariska delikatesser för sena supéer och fester har, tillsammans med Hilarius Larssons övriga verksamhet, från den första maj 2014, upphört.

SKILLNADEN MELLAN
DELIKATESSPAKETET
OCH DETTA PAKET:

Delikatessjulpaketet innehåller vegetariska revbensspjäll, en hel senapsgriljerad och vegetarisk julskinka och fyra sorters sill.

Detta, vårt standardpaketet, innehåller inget vegetariskt revbensspjäll, skinkan serveras i skivor och sillsorterna är tre.

Beställer man standardpaketet för fyra personer ingår en hel, oskuren, senapsgriljerad och vegetarisk julskinka.


KRÄMIGA SILLAR

Hilarius Larsson tillverkar sin egen veganska majonnäs och crème fraiche, vilka utgör själva grunden för Hilarius Larssons två krämiga vegetariska sillar: Pepparsill och Skärgårdssill.

PEPPARSILL

Hilarius Larssons pepparsill innehåller fyra pepparsorter, varav de viktigaste är grönpeppar och rosepeppar, vilka ger den krämiga sillblandningen en djup, nästan fruktig ton.

SKÄRGÅRDSSILL

Hilarius Larssons skärgårdssill innehåller tre pepparsorter och vegetarisk tångkaviar, vilket i sin kombination ger skärgårdssillen en kryddig havston.

Matsedel

Hilarius Larssons prima vegetariska
charkuterier, sillar och såser framställs för hand,
direkt från finaste råvaror, i sann delikatessanda.

- VEGETARISKA SILLAR -

INLAGD SILL

När auberginen nyligen avslöjades i sin nära
släktskap med sillen följde en veritabel renässans för
den inlagda auberginen. Den här sillsläktingen är
inlagd som en sill. Innehåller: Aubergine,
kryddpeppar, nejlikor.

SENAPSSILL

Två klassiker som blev till en - nu i vegetarisk
tappning. Innehåller: Aubergine, senap,
vegetabilisk grädde, lök, kryddpeppar.

PEPPARSILL

Auberginesillar omgivna av Hilarius Larssons egen
krämiga majonnäs och fyra sorter peppar.
Innehåller: Aubergine, Hilarius Larssons
krämiga och vegetabiliska majonnäs,
fyra sorter peppar, lök.

. . . .

- VEGETARISKA CHARKUTERIER -

HILARIUS LARSSONS
RÖKIGA JULSKINKA I SKIVOR

En underbart rökig julskinka, och
ett måste på varje julbord. Innehåller: Veteprotein,
tofu, paprika, kryddor, salt, lök.

CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA, EXTRAKRYDDADE
JULKORVAR

Innehåller: Veteprotein, vitlök,
lök, paprika, kryddor.

HILARIUS LARSSONS
JULKÖTTBULLAR

Lika goda au naturell som med rödbetssallad;
med lätt ton av kryddpeppar och kardemumma.
Innehåller: Soja, veteprotein, vinäger, kryddor.

. . . .

- VEGETARISKA DELIKATESSER -

SKEPPAR STYRBJÖRNS
KRÄMIGA RÖDBETSSALLAD

Den här krämiga rätten sägs enligt gammal folktro ha
uppstått som ett förförelseknep. Det är i denna tradition
Hilarius Larsson gör sin rödbetssallad. Innehåller:
Rödbetor, Hilarius Larssons krämiga och
vegetabiliska majonnäs, lök, kryddor.

HILARIUS LARSSONS
JULPASTEJ

Innehåller: Svarta bönor,
kryddor, grillad paprika, kapris, lök.

 

 

 

Fullborda julmiddagen med:

Hilarius Larssons
Mustiga Revbensspjäll

Klicka här för att läsa
mer och lägga till!

 

 


VÄLJ SJÄLV
OCH LÄGG TILL

Vill du lägga till något extra till din julaftonsmatsedel? Välj själv bland sillar, sötsaker och hela, senapsgriljerade skinkor.
Klicka här!

FÖR BESTÄLLNING:

Leveranserna av vegetariska delikatesser för sena supéer och fester har, tillsammans med Hilarius Larssons övriga verksamhet, från den första maj 2014, upphört.



TILLVERKAD
FÖR HAND

Hilarius Larssons vegetariska charkuterier tillverkas för hand. Till jul erbjuder Hilarius Larsson vegetarisk julskinka, vegetariska revbensspjäll och vegetariska julkorvar. Alla tillverkade av finaste råvaror, i sann delikatessanda.

VEGETARISK
JULSKINKA

Pimentón de la Vera, eller spansk rökt paprika, är det som ger Hilarius Larssons vegetariska julskinka dess mjukt rökiga ton. Den senapsgriljerade skinkan levereras i skivor eller hel, beroende på det paketet ni väljer.

HILARIUS LARSSONS
JULKÖTTBULLAR

Hilarius Larssons julköttbullar rullas för hand och är kryddade med manufakturens egen julkryddblandning.

Det här är den matsedel som Hilarius Larsson själv äter till julmiddag. Vid förtäringen av denna burleska festmåltid duger inget mindre, än shinglat hår och vaxad mustasch, maschettknappar, manikyr och löskrage.

Matsedel

Hilarius Larssons prima vegetariska
charkuterier, sillar och såser framställs för hand,
direkt från finaste råvaror, i sann delikatessanda.

- VEGETARISKA SILLAR -

INLAGD SILL

När auberginen nyligen avslöjades i sin nära
släktskap med sillen följde en veritabel renässans för
den inlagda auberginen. Den här sillsläktingen är
inlagd som en sill. Innehåller: Aubergine,
kryddpeppar, nejlikor.

SENAPSSILL

Två klassiker som blev till en - nu i vegetarisk
tappning. Innehåller: Aubergine, senap,
vegetabilisk grädde, lök, kryddpeppar.

PEPPARSILL

Auberginesillar omgivna av Hilarius Larssons egen
krämiga majonnäs och fyra sorter peppar.
Innehåller: Aubergine, Hilarius Larssons
krämiga och vegetabiliska majonnäs,
fyra sorter peppar, lök.

SKÄRGÅRDSSILL

Innehåller: Aubergine, Hilarius Larssons
krämiga och vegetabiliska majonnäs,
tång, tre sorter peppar, lök.

. . . .

- VEGETARISKA CHARKUTERIER -

EN HEL RÖKIG OCH
SENAPSGRILJERAD JULSKINKA

En underbart rökig julskinka, och
ett måste på varje julbord. Innehåller: Veteprotein,
tofu, paprika, kryddor, salt, lök.

REVBENSSPJÄLL

Revbensspjäll av förbibliskt mått, från tiden
då de inte byggdes av lera och ben, utan av veteprotein
Innehåller: Veteprotein, jordnötter, lök,
tomat, soja, paprika, kryddor.

CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA, EXTRAKRYDDADE
JULKORVAR

Innehåller: Veteprotein, vitlök,
lök, paprika, kryddor.

HILARIUS LARSSONS
JULKÖTTBULLAR

Lika goda au naturell som med rödbetssallad;
med lätt ton av kryddpeppar och kardemumma.
Innehåller: Soja, veteprotein, vinäger, kryddor.

. . . .

- VEGETARISKA DELIKATESSER -

SKEPPAR STYRBJÖRNS
KRÄMIGA RÖDBETSSALLAD

Den här krämiga rätten sägs enligt gammal folktro ha
uppstått som ett förförelseknep. Det är i denna tradition
Hilarius Larsson gör sin rödbetssallad. Innehåller:
Rödbetor, Hilarius Larssons krämiga och
vegetabiliska majonnäs, lök, kryddor.

HILARIUS LARSSONS
JULPASTEJ

Innehåller: Svarta bönor,
kryddor, grillad paprika, kapris, lök.

 

. . . .

 

 


VÄLJ SJÄLV
OCH LÄGG TILL

Vill du lägga till något extra till din julaftonsmatsedel? Välj själv bland sillar, sötsaker och hela, senapsgriljerade skinkor.
Klicka här!

FÖR BESTÄLLNING:

Leveranserna av vegetariska delikatesser för sena supéer och fester har, tillsammans med Hilarius Larssons övriga verksamhet, från den första maj 2014, upphört.

Välj de rätter som du vill komplettera din julmatsedel med, eller bygg din egen från grunden!

Tillval

Hilarius Larssons prima vegetariska
charkuterier, sillar och såser framställs för hand,
direkt från finaste råvaror, i sann delikatessanda.

VEGETARISK
JULSKINKA
(600g, 200 kr)

Innehåller: Veteprotein, tofu, paprika,
kryddor, salt, lök.

CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA, EXTRAKRYDDADE
JULKORVAR
(300g, 150 kr)

Innehåller: Veteprotein, vitlök,
lök, paprika, kryddor.

HILARIUS LARSSONS
JULKÖTTBULLAR
(300g, 60 kr)

Innehåller: Soja, veteprotein, vinäger, kryddor.

REVBENSSPJÄLL
(250g, 100 kr)

Innehåller: Veteprotein, jordnötter, lök,
tomat, soja, paprika, kryddor.

SKEPPAR STYRBJÖRNS
KRÄMIGA RÖDBETSSALLAD
(175g, 50 kr)

Innehåller: Rödbetor, Hilarius Larssons krämiga och
vegetabiliska majonnäs, lök, kryddor.

INLAGD SILL
(150g, 50 kr)

Innehåller: Aubergine, kryddpeppar, nejlikor.

SENAPSSILL
(150g, 60 kr)

Innehåller: Aubergine, senap,
vegetabilisk grädde, lök, kryddpeppar.

PEPPARSILL
(150g, 60 kr)

Innehåller: Aubergine, Hilarius Larssons
krämiga och vegetabiliska majonnäs,
fyra sorter peppar, lök.

SKÄRGÅRDSSILL
(150g, 75 kr)

Innehåller: Aubergine, Hilarius Larssons
krämiga och vegetabiliska majonnäs,
tång, tre sorter peppar, lök.

HILARIUS LARSSONS
KRYDDIGA ÄPPELKAKA
(5 bitar, 150 kr)

Innehåller: Mjöl, mandel, äpple,
vanilj, socker, kanel, muskot, röda vinbär.

 

 


VÄLJ SJÄLV
OCH LÄGG TILL

Vill du lägga till något extra till din julaftonsmatsedel? Välj själv bland sillar, sötsaker och hela, senapsgriljerade skinkor.
Klicka här!

Hilarius Larssons
Sötpotatisfrestelse

Tillverka Hilarius Larssons sötpotatisfrestelse
precis som Hilarius Larssons själv gör,
till jul, i sann delikatessanda.

LARSSONS FRESTELSE

500g

Sötpotatis

200g

Gul lök

3 st

Concordia Ståhls helt vanliga, extrakryddade julkorvkorv (eller annan vegetarisk korv)

2.5 dl

Vegetarisk grädde

10 msk

Ströbröd

Persilja

HILARIUS LARSSONS KRYDDBLANDNING
FÖR SÖTPOTATISGRATÄNGER

10 tsk

Torkad timjan

1 tsk

Paprikapulver

8 krm

Kryddpeppar

2 krm

Cayennepeppar

2 tsk

Salt

Börja med att blanda kryddorna till Hilarius Larssons kryddblandning för sötpotatisgratänger. sätt ugnen på 200 grader. Skär sedan den gula löken i tunna strimlor och stek den i smör. Skär upp sötpotatisen i långa, halvcentimeter tjocka bitar, följt av korven, vilken bör ha samma format som sötpotatisen.

Ta fram en ugnsform (ca 2x3 dm) och klä insidan med smör. Varva sedan, lager på lager, med skuren sötpotatis, skuren korv och stekt lök. För varje våning skall 1/2 matsked kryddblandning för sötpotatisgratänger strös ut. När ni kommit till toppen och ingen ytterliggare sötpotatis längre finns, blanda då återstoden av kryddblandningen med ströbrödet, häll grädden över frestelsen och fördela ströbrödsblandningen jämt över frestelsen.

Placera några rediga klickar smör ovanpå ströbrödet och placera formen på ett galler i mitten av ugnen och låt den gräddas i 60 minuter eller tills den känns färdig.

Håll ögonen öppna! När frestelsen fått den färg du vill att den ska ha, täck formen med lite folie, och låt den stå resterande tid.

FÖR BESTÄLLNING:

Leveranserna av vegetariska delikatesser för sena supéer och fester har, tillsammans med Hilarius Larssons övriga verksamhet, från den första maj 2014, upphört.

Den 18:e juni slogs portarna upp till Hilarius Larssons Specerileverantur, det leveransorgan genom vilket du och alla andra i stockholm kan lära känna manufaktör Larssons oefterhärmliga och helt och fullt vegetariska delikatesser.

Leveranserna kommer ske månatligen, den första måndagen och tisdagen efter lönedagen. Den sista beställningen kommer tas emot ca en vecka innan leverans.