FÖR BESTÄLLNING

Leveranserna av vegetariska delikatesser för sena supéer och fester har, tillsammans med Hilarius Larssons övriga verksamhet, från den första maj 2014, upphört.

VEGAN OCH HELT OCH FULLSTÄNDIGT VEGETARISKT

Hilarius Larssons
delikatessmanufaktur
är en helt och fullständigt
vegetarisk catering i Stockholm.
Läs mer här.


Det här är en matsedel som inleds med mustiga revbensspjäll och avslutas med en drypande chokladtårta. Måltiden ätes med fördel av 20 till 150 personer och kan grillas på plats eller levereras varm och färdiga att ätas.

MATSEDEL

Sålt själen i en korsning? Hamnar varje
tärningskast på sex? Det här är en matsedel
för den som inget har att förlora.

Hilarius Larssons mustiga revbensspjäll

Revbensspjäll av förbibliskt mått, från tiden
då de inte byggdes av lera och ben, utan av veteprotein.

Bakad sötpotatis

Hasselbackspotatis av den söta potatisvarianten.

Chimichurri

En argentinsk grillsås med vilken bandoneónspelare
lurat steppbelägna tangodansörer i fördärvet sedan
urminnes tider; till hälften bestående av färska örter,
till andra, av olja, chili och vitlök. Ingenting blir
sig likt efter att man kombinerat denna med
cashewtzatziki eller Salsa Guadalupe.

Salsa Guadalupe

Tillsammans med tre "Ave Maria" är den här
krämiga salsan - grundad i soltorkade tomater,
och kryddad med soltorkade tomater - en väg
ur varje knipa.

Cashewtzatziki

Dill för tur, citrus för kärlek,
cashew mot kval och oregano för smaken.

Faustussallad

En sallad av rostad fänkål och hasselnötter,
med tranbär och en vinägrett av bakad charlottenlök.
Salladernas spader ess, hjärter dam och klöver två.

- TILLBEHÖR -

Grillad sparris (25 kr per person)

Grillad balsammarinerad svamp (25 kr per person)

Rostad paprika (25 kr per person)

- EFTERRÄTT -

Chokladtårta
(600 kr per 13-15 personer)

Uppbärande alla de karaktärsdrag
som särskiljer en drypande chokladtårta från
födelsedagstårtor, princessbakelser och pavlovaarrangemang.
Omgiven av en ett täcke av mjuk chokladtryffel är den,
på en och samma gång, såväl fuktig och mörk som söt.


Med efterrätt: 285 kr.

LUNCHER

FESTMATSEDLAR

Vill du ha en helt och
fullständigt ekologisk
festmatsedel? Låt
Hilarius Larssons
Delikatessmanufaktur
sätta samman en speciellt
åt er. Läs mer om
det här
.


MATRÄTTER

Alla Hilarius Larssons
måltider är helt och
fullständigt vegetariska
.

LEVERANSER

Hilarius Larssons
Delikatessmanufaktur
levererar helt vegetariska
festmåltider inom hela
stockholmsområdet. Om
inget annat anges
tillkommer en kostnad
för leverans
.


Det är alltid svårt att bestämma tillkomstorten för maträtter. Chimichurri är är till exempel en argentinsk grillsås bestående av örter och oljor, vilken sägs ha sitt ursprung i en sås, förd till Argentina av baskiska emigranter: "Tximitxurri". Men namnet "Chimichurri" sägs också ha uppstått då strandsatta engelska gallärfångar, användade en blandning av spanska, engelska och lokalt språk, bad om kryddning till sin mat: "Che-mi-curry".

Likaså är ursprunget till Hilarius Larssons Salsa Guadalupe höljt i dunkel. Vissa säger att den uppstod i köket hos Jose Lopez Guadalaoupe som även förnyade Mezcalproduktionen i en källare i S:ta Theresa, andra hävdar att det finns en lös koppling till la virgin de Guadalope. Vare sig Salsa Guadalupe är helig eller fallen kommer receptet från en bergsby i Mexico, och därmed nöjer sig Hilarius Larssons gossar. Salsa Guadaupe en djup, smakrik dipp, bestående av soltorkade tomater och baljväxter, med en ton av citrus.

VEGETARISKA
REVBENSSPJÄLL

Hilarius Larssons vegetariska charkuterier
tillverkas för hand, direkt från finaste råvaror,
i sann delikatessanda.

CHIMICHURRI

Man behöver inte vara en konnässör
av tango för att uppskatta denna nötiga grillsås från
Argentina, bestående av färska örter och oljor.

Desto lättare är det förstås att bestämma tillkomsttillfället för Hilarius Larssons mustiga revbensspjäll.

Den renässans för vegetariska charkuterier som tar sitt avstamp i Hilarius Larssons kokkonst kunde förstås inte stanna vid blotta delikatesskorvar eller smörgåspålägg skurna i skivor så tunna att de "smalt på tungan".

"Jag behöver ta det slutgiltiga steget", skriver Hilarius Larsson i ett brev från "Amerikats södra kontinent". "Jag måste föra oss bortom de skapade produkterna, in i ett nytt århundrade. Jag har mött några här, argentinare, orientaler och mexikanare, vilka, som bekant, har en särskild insyn i den obefläckade skapelsen."