FÖR BESTÄLLNING

Leveranserna av vegetariska delikatesser för sena supéer och fester har, tillsammans med Hilarius Larssons övriga verksamhet, från den första maj 2014, upphört.

VEGAN OCH HELT OCH FULLSTÄNDIGT VEGETARISKT

Hilarius Larssons
delikatessmanufaktur
är en helt och fullständigt
vegetarisk catering i Stockholm.
Läs mer här.


Svaret på frågan som alla ställer får vänta; vi börjar med manufakturen:

Det var den 6:e augusti 2012 som Hilarius Larsson slog upp portarna till Stockholms första delikatessmanufaktur. Tanken var att erbjuda vegetariska måltider för bröllop och vickningar, supéer och tårtkalas, vilka skapats i en anda av delikatess och i en matlagningstradition som vilar på det småskaligt och lokalt producerade.

Nu, ett år senare, erbjuder Hilarius Larsson inte endast festmåltider för sällskap upp till 200 personer, utan har också expanderat till månatliga hemleveranser i Stockholm, av vegetariska charkuterier, såser och röror, smörgåspålägg och sötsaker. Till Hilarius Larssons delikatessmanufaktur hör nu också Hilarius Larssons specerileverantur.

Alla Hilarius Larssons rätter och produkter är handgjorda, och det inkluderar Hilarius Larssons korvar, revbensspjäll och grillstekar. Allt tillagas småskaligt; det som serveras hos Hilarius Larsson har tillverkats för sig, för att i varje fall nå högsta kvalitet, utan industriella tillverkningssätt och homogeniserande metoder.

Hilarius Larssons tror att den bästa blandningen är den som blandar oväntade saker med oväntade smaker. Vi tror på det bästa av det olika, men samtidigt. (I vår orientaliska meny hittar du därför lika mycket italiensk och svenskinspierarad mat som från det östra medelhavet och en hel del fullkomligt utomjordiska smaker som tycks sakna etnicitet över huvud taget!)

Efter att under årtionden ha fördrivit tiden med att gräva i receptarkiven (och med att ändrade där vi tyckt det passar) har vi till och med vågat oss på att uppfinna ett och annat recept själva: För hemleverans kan du beställa Hilarius Larssons korvar, grillstekar och andra vegetariska charkuterier. Hilarius Larssons är helt enkelt inte bara en catering, utan en delikatessmanufaktur som kommer dit du vill ha den.


MATRÄTTER

Alla Hilarius Larssons
måltider är helt och
fullständigt vegetariska
.

LEVERANSER

Hilarius Larssons
Delikatessmanufaktur
levererar helt vegetariska
festmåltider inom hela
stockholmsområdet. Om
inget annat anges
tillkommer en kostnad
för leverans
.


VÄLJ DET SOM
SKEPPAR STYRBJÖRN
VÄLJER:

CHIMICHURI

MUHAMMARA

RÖKIGA RULLADER

Vi som driver delikatessmanufakturen arbetar i vår inspiratör, Hilarius Larssons anda. På en gång en symbol för den tid då de hantverksmässigt framställda konsumtionsvarorna var standard såväl som en figur som hade ett särskilt förhållningssätt till maten. Hilarius Larsson samlade hundratals recept på platser vilka han besökt i egenskap ac kock och sjöman, och han kombinerade dem sedan i "Dala-Orientaliska" matsedlar, och i vegetariska rätter som "Hovsjö bouletter".

Det kan tyckas besynnerligt den vegetariska kokkonsten skulle ha sitt ursprung hos en svensk skeppskock stationerad på en ångare, som för 110 år sedan konstant var på väg, kors och tvärs, över medelhavet, men Hilarius Larssons var en entusiast, som vurmade för de lokalt producerade och det genuint tillagade.

MANUFAKTÖRERNA
VILHELM OCH METIN

Delikatesskonnässörer, läckergomar, nitiska
pralinbagare och invovatörer inom
vegetariska charkuterier.

DELIKATESSMANUFAKTÖR
HILARIUS LARSSON

Delikatesskonnässör, läckergom, nitisk
pralinbagare och invovatör inom
vegetariska charkuterier.

Med en anda av "såsom man gjorde förr" kombinerat med moderna smaker och behov följer delikatessmanufakturen Hilarius Larsson i spåren, i ett arbete som är småskaligt och hantverksmässigt.

Vårt mål är enkelt: Att förnya den vegetariska matkulturen i en anda av delikatess och hantverksmässighet.

Ombord på ångaren Mouette skrev Hilarius sitt första brev hem, på baksidan av ett recept på algerisk tagine som han just kommit över i Marseilles. Det var det första av många försändelser, mellan honom och det svenska köket. Här finns de recept samlade som Hilarius kom över under sina resor mellan Paris och Konstantinopel, mellan slutskedet av det som kommit att kallas la belle epoque, den ljuva tiden, och det dekadenta 1920-talet. ”Jag har levt livet, hygieniskt och depraverat”, som han själv uttryckte det, 1913. Vi förutsätter att han menade: Cleant och dekadent. Hygieniskt och depraverat har blivit ledord för alla Delikatessmanufakturens rätter.