Hilarius Larsson har sedan 2013 hemleveranser av vegetariska charkuterier och delikatesser. Leveranserna sker månatligen, den första måndagen efter dagen för löning - vilket under februari månad inträffar (paradoxalt nog) den 3:e mars.

Hur bär man sig åt för att beställa, undrar ni?

Inget är mindre komplicerat!

En beställning skickas senast den 24:e februari till Hilarius Larsson, som blott sju dagar senare levererar just de vegetariska korvar och spjäll, sillar och såser, som du vill ha, direkt till den plats där du befinner dig.

Leveransområdet är hela Stockholm med omnejd och i priset ingår leveransen. Den minsta summa som du kan beställa för är 500 kr.

Skicka din beställning till: info@hilariuslarsson.se

Men, vad erbjuds - undrar ni? Läs här nedan:

LEVERANSEN INGÅR I
PRISET, OCH VILL DU
LÄGGA TILL NÅGOT,
KONTAKTA
HILARIUS LARSSON!


I REVBENSSPJÄLLSSÅS-
PAKETET INGÅR
FÖR 120 kr:

CHIMICHURRI

En argentinsk grillsås med vilken bandoneónspelare lurat steppbelägna tangodansörer i fördärvet sedan urminnes tider; till hälften bestående av färska örter, till andra, av olja, chili och vitlök. Ingenting blir sig likt efter att man kombinerat denna med cashewtzatziki eller Salsa Guadalupe.

SALSA GUADALUPE

Vilken Guadalupe, undrar
ni? Vissa säger Jose Lopez
Guadalaoupe som förnyade
Mezcalproduktionen i en
källare i S:ta Theresa, andra
att det finns en lös koppling till la virgin de Guadalope.
Vare sig den är helig eller
förfallen kommer receptet från en bergsby i Mexico, och därmed nöjer sig Hilarius Larssons gossar. Salsa guadalupe är en djup, smakrik dipp, bestående av soltorkade tomater och baljväxter, med en ton av citrus.

CHIMICHURRI

CASHEWTZATZIKI

Dill för tur, citrus för kärlek,
cashew mot kval och oregano
för smaken. Cashewtzatziki
är en sås där cashewoljor,
färska örter och grönsaker
ger upphov till en sällsynt krämig sås.

...

Hilarius Larssons Tre Prima Revbensspjällssåser lyfter
fram smakerna i varandra
och i Hilarius Larssons mustiga och vegetariska
revbensspjäll.

Vegetariska såser

Hilarius Larssons prima såser framställs för
hand, direkt från finaste råvaror,
i sann delikatessanda.

MUHAMMARA (150 g, 45 kr)

Paprika, valnötter, olivolja, tomat,
Hilarius Larssons egen kryddblandning

ANTEP EZME (150 g, 50 kr)

Tomat, persilja, olivolja, lök, vitlök, rostad chili.

HUMMUS MED
SOLTORKADE TOMATER (150 g, 40 kr)

Kikärtor, soltorkade tomater, olivolja.

CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA, EXTRAKRYDDADE
PORTERSÅSGRUND (1,5 dl, 40 kr)

Porter, vinbär, lök, vitlök,
enbär, rosmarin.

MAJONNÄS (400 g, 40 kr)

Reduktion av sojabönor, olja, senap, vinäger, citron.

HILARIUS LARSSONS,
GRÖNA MANDELTAPENADE (100g, 50 kr)

Mandlar, gröna oliver, kapris, vitlök.

HILARIUS LARSSONS,
GRÖNA PESTO (50g, 70 kr)

Färsk basilika, pinjenötter, vegetarisk parmesan,
balsamvinäger, kryddor.

HILARIUS LARSSONS,
RÖDA PESTO (50g, 70 kr)

Soltorkade tomater, solrosfrön,
vegetarisk parmesan, kryddor.

HILARIUS LARSSONS,
RÖKIGA GRILLSÅS (75g, 25 kr)

Tomat, sirap, lök,
kondens från hickoryrök.

 

 

TRE PRIMA
REVBENSSPJÄLLSSÅSER (120 kr)

CHIMICHURRI (50g)

Färsk oregano, färsk persilja, vitlök, chili.

SALSA GUADALUPE (100g)

Soltorkade tomater, vita bönor, citron, olivolja.

CASHEWTZATZIKI (100g)

Cashewnötter, cashewoljor, gurka, dill.

 

 

Kombinera Muhammara med:

Hilarius Larssons
Hummus med Soltorkade Tomater.

MUHAMMARA

Av alla traditionellt orientaliska såser är denna hållen som den främsta av samtliga på manufakturen. I strikt bemärkelse är den kanske snarare en röra än en sås, men romantikern i Hilarius Larsson tillåter inte användningen av sådana ord. Innehållet är paprika, valnötter och tomater, och kryddningen är Hilarius Larssons egen kryddblandning.

MUHAMMARA

ANTEP EZME

Ezme är ordet för röra på turkiska, Antep är platsen som den sägs härstamma från. Innehållet är tomat, lök, vitlök och rostad chili.

POERTERSÅSGRUND

Blanda en del Hilarius Larssons portersåsgrund med två till tre delar vegansk grädde, låt den sjuda 15-20 minuter. Ät den, om möjligt, långsamt, tillsammans med kokt potatis, syltlök och Skeppar Styrbjörns balsambiffar. Passar utmärkt närhelst en klassisk gräddsås skall förtäras.

HILARIUS LARSSONS
RÖKIGA GRILLSÅS

Passar utmärkt till Hilarius Larssons vegetariska revbensspjäll, och som glace till andra vegetariska charkuterier som skall grillas.

Vegetariska Charkuterier
för grillen:

Hilarius Larssons vegetariska charkuterier
tillverkas för hand, direkt från finaste råvaror,
i sann delikatessanda.

SKEPPAR STYRBJÖRNS
TRIPPELRÖKIGA CHORIZO
(2 st, ca 160 g, 65 kr)

Veteprotein, rökt jalapeño, rökt paprika
kondens från hickoryrök.

CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA, EXTRAKRYDDADE
GRILLKORVAR
(2 st, ca 160 g, 65 kr)

Veteprotein, fänkål, senapsfrö, vitlök
kondens från hickoryrök.

REVBENSSPJÄLL
(1 st, ca 250 g, 120 kr)

Veteprotein, jordnötter, rökt paprika, lök.

PEPPARBIFF
(1 st, ca 110 g, 90 kr)

Veteprotein, rökt paprika, chipotlchili,
ekologisk cocosolja, oregano, lök.

 

 

Kombinera Revbensspjäll med:

Hilarius Larssons
Tre Prima Revbensspjällssåser

och

Hilarius Larssons
Rökiga Grillsås.

Ingen har hittils tecknat en tillfredsställande redogörelse av de vegetariska charkuteriernas historia, och plats finns inte heller här, för någon sådan historieteckning. Det får räcka med att säga, att de bästa vegetariska charkuterierna tillverkats småskaligt och för hand, en tradition som än idag lever vidare hos Hilarius Larssons.

Varje korv och varje spjäll tillverkas för hand, av manufaktörerna på Hilarius Larssons Delikatessmanufaktur. Detta ger oss möjligheten att ge varje enskild anrättning den uppmärksamhet som den kräver. Hilarius Larssons rätter ser därför inte ut, och smakar inte heller identiskt, utan är sin egen, specifika smakupplevelse.

VEGETARISKA
REVBENSSPJÄLL

Hilarius Larssons vegetariska charkuterier
tillverkas för hand, direkt från finaste råvaror,
i sann delikatessanda.

Köfte, kofta, köttbullar och bouletter. Ursprunget till dessa rullade små stycken är ofta höljt i dunkel, men det spelar mindre roll så länge man har turen att få äta dem. Det Ottomanska Imperiet stoltserade en gång i tiden med inte mindre än 291 olika sorters köfte, och Hilarius Larsson bidrar här med ytterligare en handfull, alla omsorgsfullt rullade för hand i delikatessmanufakturen.

SÅS OCH KÖFTE

För en klassisk medelhavstallrik, kombinera
Ottomanska biffar, Rökig råbiff och Hilarius
Larssons Afrodisiska köttbullar med
Antep Ezme och Muhammara.

Vegetariska Biffar:

Hilarius Larssons biffar tillverkas för
hand, direkt från finaste råvaror,
i sann delikatessanda.

Den rökiga råbiffen och de ottomanska
och toskanska biffarna ätes kalla,
övriga biffar och bullar
stekes.

OTTOMANSKA BIFFAR
(450 g, 80 kr)

Linser, köftelik bulgur, tomat,
persilja, vitlök, spiskummin.

CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA, EXTRAKRYDDADE
KÖTTBULLAR
(300 g, 85 kr)

Sojagranulat, veteprotein, tomat
Hilarius Larssons egen köttbullskryddblandning.

RÖKIG RÅBIFF
(450 g, 80 kr)

Paprika, köftelik bulgur, vitlök, persilja,
Hilarius Larssons egen köftekryddblandning.

HILARIUS LARSSONS
AFRODISISKA KÖTTBULLAR
(300 g, 85 kr)

Sojagranulat, veteprotein, tomat, paprika
Hilarius Larssons egen afrodisiska köftekryddblandning.

HILARIUS LARSSONS
MARSEILLESISKA BOULETTER
(300 g, 85 kr)

Sojagranulat, veteprotein, tomat, lök
färsk persilja, Hilarius Larssons egna boulettekryddor.

HILARIUS LARSSONS
TOSKANSKA BIFFAR
(450 g, 95 kr)

Linser, köftelik bulgur, rostad scharlottenlök,
balsamvinäger, veteprotein
dragon, oregano, timjan.

SKEPPAR STYRBJÖRNS
BALSAMBIFFAR
(300 g, 95 kr)

Sojagranulat, rostad scharlottenlök,
balsamvinäger, tomat, veteprotein.

 

 

Kombinera Skeppar Styrbjörns Balsambiffar med:

Concordia Ståhls
Helt Vanliga, Extrakryddade
Portersåsgrund.

I PAKTET INGÅR,
FÖR 230 KRONOR:

- 1 -

ETT PAKET
HILARIUS LARSSONS
KARL JOHAN-STEK
I SKIVOR.

- 2 -

ETT PAKET
CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA
EXTRAKRYDDADE
SMÖRGÅSKORV I SKIVOR.

- 3 -

EN BURK
HUMMUS MED
SOLTORKADE TOMATER.

- 4 -

EN BURK
MUHAMMARA.

Torkad Karl-Johan-svamp eller Porcini är en italiensk delikatess som här ger smak åt Hilarius Larssons rostbiffinspirerade Karl Johan-stek. Den passar utmärkt, såväl på smörgås som med klassisk potatissallad. Här finns också Hilarius Larssons milda och helt och fullt vegetariska smörgåskorv, inspirerad av salami och peperoni.

Vegetariska charkuterier
i skivor

Hilarius Larssons vegetariska charkuterier
tillverkas för hand, direkt från finaste råvaror,
i sann delikatessanda.

HILARIUS LARSSONS
KARL JOHAN-STEK
(100 g, 75 kr)

Veteprotein, porcini, rökt paprika,
kondens från hickoreyrök
Hilarius Larssons egen kryddblandning

CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA, EXTRAKRYDDADE,
SMÖRGÅSKORV
(100 g, 75 kr)

Veteprotein, fänkål, senapsfrö,
kondens från hickoreyrök.

 

 

Den glupske kan också skiva själv från:

En Hel, Oskivad och Vegetarisk

KARL JOHAN-STEK
(400 g, 280 kr)

HELT VANLIG, EXTRAKRYDDAD
SMÖRGÅSKORV
(300 g, 200 kr)


I PAKTET INGÅR,
FÖR 480 KRONOR:

- 1 -

ETT REVBENSSPJÄLL.

- 2 -

EN PEPPARBIFF.

- 3 -

Två STYCKEN
SKEPPAR STYRBJÖRNS
TRIPPELRÖKIGA CHORIZO.

- 4 -

TVÅ STYCKEN
CONCORDIA STÅHLS
HELT VANLIGA
EXTRAKRYDDADE GRILLKORVAR.

- 5 -

EN BURK
HILARIUS LARSSONS
RÖKIGA GRILLSÅS.

- 6 -

HILARIUS LARSSONS
TRE PRIMA
REVBENSSPJÄLLSSÅSER.

...

Allt det goda är som vanligt, helt och fullkomligt veganskt.

ETIKETTEN ÄR ENKEL

"Till kafferepet såväl som till klubben bjuder man via telefon. Man kan inte bjuda på kort, men man kan i händelse telefon inte når gästen, skriva några rader i ett brev eller på ett kort."

"Ordalydelsen är ungefär densamma: 'Vill du komma till mig på kaffe om måndag', och vanligtvis tillägger man 'vi blir bara några stycken' eller 'vi blir tolv' och namnger några av dem som äro medinbjudna."

"Och skillnaden mellan klubben och kafferepet? På den ena bjuds på kaffe och sju sorters kakor, på den andra erbjuds också thé och avec."

...

Bakverk

Hilarius Larssons veganska bakverk
tillverkas för hand, direkt från finaste
råvaror, i sann delikatessanda.

KAKA MED
CHOKLADGANACHE
(5 bitar, 75 kr)

Vetemjöl, kakao, socker,
essens från bittermandel
Hilarius Larssons egen kryddblandning

HILARIUS LARSSONS
KRYDDIGA ÄPPELKAKA
(5 bitar, 150 kr)

Vetemjöl, äpple, mandel, vinbär
essens från bittermandel

TOSCAKAKA
(5 bitar, 120 kr)

Vetemjöl, socker, vanilj, mandel

KLADDIG CHOKLADKAKA
(8 bitar, ca 800 g, 150 kr)

Vetemjöl, socker, choklad, kakao.

 


TRADITION

Hos Hilarius Larsson får du anrättningar tillredda med endast naturliga råvaror. Hilarius Larsson arbetar med, för de vegetariska charkuterierna, traditionella råvaror och kan därför erbjuda såväl klassiska smaker som helt nya smakupplevelser.

SMÅSKALIGT OCH LOKALT

Eftersom Hilarius Larssons läckerheter tillagas helt utan industriella metoder förekommer viss avvikelse i vikt. Därför anges alla vikter med ett "cirka". Hilarius Larsson kan hålla sina låga priser, trots att allt tillagas för hand, eftersom allt tillagas småskaligt och lokalt.

FÖR BESTÄLLNING:

info@hilariuslarsson.se,
eller ring 0736559956 för omgående kontakt.

Den 18:e juni slogs portarna upp till Hilarius Larssons Specerileverantur, det leveransorgan genom vilket du och alla andra i stockholm kan lära känna manufaktör Larssons oefterhärmliga och helt och fullt vegetariska delikatesser.

Leveranserna kommer ske månatligen, den första måndagen och tisdagen efter lönedagen. Den sista beställningen kommer tas emot ca en vecka innan leverans.

Skicka en beställning till info@hilariuslarsson.se

LEVERANSEN INGÅR I
PRISET, OCH VILL DU
LÄGGA TILL NÅGOT,
KONTAKTA
HILARIUS LARSSON!